עמרם יוסף

תאונה שנגרמה באשמת שני הנהגים - מי אשם יותר?

רציתי לפנות שמאלה מרחוב צדדי לרחוב ראשי בעיר, בו מוגבלת מהירות הנסיעה ל-50 קמ"ש. משמאלי ראיתי רכב מתקרב אבל הערכתי שיש לי זמן מספיק לבצע את הפניה, אך הוא נסע במהירות של מעל 80 קמ"ש, לא שם לב שהתחלתי לצאת ו"גילח" בורג אחד מלוחית הרישוי הקדמית שלי עם דלת ימין שלו. הנזק שנגרם לדלת שלו קטן ביותר (למכונית שלי לא נגרם שום נזק). ברור שאילו הוא היה נוסע כחוק התאונה היתה נמנעת. ברור גם שאילו לא התחלתי לפנות גם אז התאונה היתה נמנעת. השאלה: מי אשם יותר או במילים אחרות: על מי מוטלת רוב האשמה לתאונה?

עו"ד גיא מדמון

שלום רב, מהמתואר נראה כי היה לך תמרור מכיוון הנסיעה שלך. ככל והיה לך תמרור עצור או מתן זכות קדימה יהיה קשה להוכיח כי הנהג השני נסע במהירות ויש לו אחריות לתאונה.