ניבר

העברת תיק מעורך דין מטפל .. לא מוכן לשחרר את החומר מה עושים?

שלום, עורך דין מס' 1 טיפל בתיק תאונת דרכים. הוא הגיע לפשרה עם חברת הביטוח. לא הסכמתי לסכום הפשרה וסיכמנו שאעביר את התיק לעורך דין שני. עורך הדין הראשון מוכן להעביר את התיק לעורך דין השני רק לאחר שישולם לו שכר הטרחה שלו בהתאם לחוק הפלת"ד: 11% * סכום הפשרה שהשיג. יוצא שאני צריכה לשלם את שכר טרחתו מבלי שקיבלתי את הכסף. מה ניתן לעשות בענין? בברכה, ניבר

עו"ד גיא מדמון

ניבר שלום, כל עוד לא הגעת לפשרה התיק לא נסגר ולכן לא ברורה הדרישה למלוא שכר הטרחה. צריך לעיין בהסכם שכר הטרחה שחתמת עליו בכדי להבין האם הדרישה סבירה. לפני שהייתי מעביר את התיק לעו"ד אחר הייתי מבקש חוות דעת מעו"ד נוסף בכדי לדעת אם ההצעה של חברת הביטוח סבירה והאם שווה להילחם על להוציא את התיק מהעו"ד שלך.