שחר

תביעה בגין תאונת דרכים במחלוקת אשמה

הרכב שלי היה מעורב בתאונה בזמן שחנה ברחוב. נהגת שנסעה ברחוב סטתה מנתיבה ונכנסה ברכבים חונים במהירות גבוהה. חברת הביטוח של הנהגת שסטתה מהנתיב ופגעה ברכב שלי הודיעה כי אינה לוקחת אחריות לתאונה ומציינת כי הנהגת נבהלה מרכב אחר שרצה לצאת מחניה וזאת הסיבה לתאונה, ועל כן מטילה עליהם את האחריות. ברור כי האשמה נופלת על אחת משתיהן אבל למה זה מעניין אותי? אני עכשיו צריך לדרוש מחברת הביטוח השניה? מה אני אמור לעשות? האם לתבוע את שתיהן ביחד ושיתברר במשפט מי אשמה? האם לתבוע את הנהגת שפגעה?

עו"ד גיא מדמון

שחר שלום, ככל שיש לך פרטים אודות הרכב הנוסף אז ניתן להגיש תביעה כנגד כל הרכבים ושבית המשפט יקבע מי האשם. צריך להתנהל בתביעות מסוג זה בזהירות בכדי לא להגיע למצב שאין לך ממי להיפרע.

שחר

שלום ותודה על התשובה. מה כוונתך בזהירות בכדי לא להגיע למצב שאין ממי להיפרע? איזו פעולה לא זהירה עשויה להביא למצב כזה?

עו"ד גיא מדמון

שחר שלום, ניתן לתת דוגמה באמצעות שאלה שנשאלה בעבר בפורום, כאשר נהג תבע רכב בעקבות סטיה מנתיב. הרכב הפוגע טען כי סטה מנתיבו בעקבות רכב נוסף. הרכב הנוסף לא אותר. התובע לא הצליח להראות שהרכב הפוגע גרם לתאונה ולא הצליח לשלול את גרסת הנהג הפוגע ובעקבות כך נותר בלי גורם להיפרע ממנו.