חננאל

האם האחרון בתאונת שרשרת תמיד אשם?

שלום ידידה שלי עשתה תאונת שרשרת לפני כשבועיים כשהיא לא מבוטחת כלל. היא הייתה אחרונה ולפניה 2 רכבים והיא נכנסה ברכב האמצעי שנכנס ברכב הקדמי. הרכב האמצעי טוטלוס הרכב הקדמי נפגע בחלקו האחורי, ובתוכו הייתה אישה בהריון בחודש ראשון. מבחינת הרכב יצא נזק של 16.000 פלוס ירידת ערך ועוד כמה אלפים בדיקות בבית חולים (לא נתגלו בעיות בלידה). בעל הרכב הקדמי מוכן לקבל את ה16.000 פלוס ירידת ערך ובית חולים, ולחתום על מסמך שהוא קיבל את הכסף, אך במידה ויהיו בעיות בהמשך עם ההיריון הוא עדיין יתבע את הביטוח שלו (שיגיע בסוף אליה) על מה שיקרה. השאלה שלי היא כזו, האם מי שהיה אחרון בתאונת שרשרת באמת אשם לכל הרכבים שלפניו? כמו כן האם תקני לשלם את הנזק ולחתום על מסמך שלא מחייב המשך תביעה במידה ויהיו נזקים? תודה רבה מראש🙏

עו"ד גיא מדמון

חננאל שלום, חשוב לדעת שבעבור נזקי הגוף אתה לא צריך לשאת בתשלום. ככל שיש נפגעים בתאונה ברכבים הנוספים, עליהם להגיש תביעה כנגד חברת הביטוח שלהם. בכל הקשור לנזקי הרכוש יש משמעות לכך שהיית הרכב האחרון בשיירה, אבל לא תמיד אתה אשם באופן אוטומטי מכיוון שיכול להיות שהצטרפת לתאונה קיימת.