רחלי ע

השתתפות עצמית מוגזמת לנזק קל ברכב שיתופי

שלום, לפני כשבועיים שכרתי רכב שיתופי. במהלך הנסיעה עברתי ברחוב צר שמשני צדדיו רכבים חונים, ופגעתי במראה שמאלית של רכב חונה מימיני. גם המראה של הרכב השיתופי נסדקה מאוד. דיווחתי מיידית לחברה, הנציג ביקש ממני לשלוח תמונות והסבר למייל מסוים ושלחתי. ובמקביל השארתי פתק לבעל הרכב שמראתו ניזוקה, הוא חזר אלי למחרת וסיכמנו שהוא יתקן ואני אשלם. לדבריו זה כבר קרה לו מספר פעמים בעבר וזה יעלה בערך 300 שח. אחרי כמה ימים חזרו אלי מהחברה עם כל מיני שאלות כולל על בעל הרכב, צד ג, שרכבו ניזוק. עניתי על השאלות ואמרתי שעם בעל הרכב השני אני מסתדרת בנפרד. היום קיבלתי מהם טפסים מחברת הביטוח וביקשו שאחתום (עוד לא חתמתי) ובנוסף הודיעו לי שיחייבו אותי 2000 שח השתתפות עצמית. זה נראה לי מוגזם מאוד מאוד ביחס לנזק. שאלותי הן: 1. האם יש גבול לסכום שהם יכולים לבקש השתתפות עצמית? 2. ראיתי אצלם באתר שעל כל יום שהרכב מושבת יש תשלום של 110 שח + מעמ. האם הם יכולים לחייב אותי ככל העולה על רוחם בגלל סעיף זה? 3. הגבתי להם שזה מוגזם ושאני אוסרת עליהם לחייב את האשראי שלי. האם הם בכל זאת יכולים לגבות? הקפאתי את האשראי אבל אצטרך להפשיר אותו בקרוב. תודה, רחלי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ד"ר ליבה צנז

קודם כל את צריכה לעיין בחוזה שחתמת עם חברת הביטוח. אם את חולקת על הסכום, את צריכה להציג לחברת הביטוח אסמכתא דוגמה חשבונית על תיקון רכב. אבל מתחילים מחוזה הביטוח. השתתפות עצמית מהווה הסכום המקסימאלי שניתן לגבות.