יעל מאור

דין דירה שנקנתה על ידי לפני הנישואין ורשומה על שמי במקרה של גירושין

שלום רב, אודה על קבלת תשובות לשתי השאלות הללו 1. ברשותי דירה שנקנתה על ידי לפני נישואי ורשומה על שמי בלבד. מה דינה במקרה גירושין, או לאחר פטירתי, האם היא נחשבת כרכוש משותף, ולבעלי מגיע חלק ממנה? 2.לאחר נישואי , קבלתי מהורי שנפטרו, סכום כסף שהופקד בחשבון עצמאי שלי, ושאותו אני רוצה לממש כעת, לקניית דירה שתהיה על שמי. האם דירה זו, מאחר ונקנתה לאחר נישואי, נחשבת לרכוש משותף שלי ושל בעלי ? והאם לבעלי יש חלק בה ?

רינה פוליטי, עו"ד

יעל שלום ראשית התנצלותי על האיחור במתן מענה. ראשית נראה לי לנוכח שאלותייך כי כדאיי שתקבלי ייעוץ ענייני ופרטני שלא בפורום. מאחר ופטור בלא כלום אי אפשר הרי שאני מפנה אותם לחוק יחסי ממון הקובע כי זכות שנצברה בטרם הנישואין ו/או הובאה לנישואין תישאר בבעלות הצד עליו היא רשומה אלא אם כן תוכח כוונת שיתוף אשר המבחנים לגבי כוונה זו נקבעו בפסיקה. לפיכך, עלייך לקבל, ייעוץ ברור באשר לשמירה על זכויותייך ומניעת כוונת השיתוף. כמו כן, חוק יחסי ממון מחריג כספים שנתקבלו בירושה, וגם אלו לא ייכנסו למעגל איזון המשאבים אלא אם תהיה לגביהם כוונת שיתוף. לסיכום, לבעלך יהיה חלק בזכויות המצויינות בשאלתך אם יהיה לו חלק בהשבחתן, הרחבתן או שתהיה לגביהן כוונת שיתוף, כאמור בהצלחה.