לילי

הבהרת שאלות הנוגעות לחוק הפנסיה החדש

שלום רב שאלותי מתיחסות למקרה שבו הפנסיה כבר מתחלקת מזה מספר שנים בין בני הזוג שהתגרשו וזאת על פי פסק הדין, אודה לך אם תבהירי לי את הנקודות הבאות: . 1. האם נכון שבמקרה של קרן פנסיה ותיקה (בניגוד לקרן פנסיה חדשה) לא יפתח חשבון חדש עבור בין הזוג ומה שניתן לשנות זה רק את ענין פנסית השאירים? 2. האם ניתן לעדכן את פסק הדין על פי דרישת החוק החדש באופן חד צדדי או ששני בני הזוג חייבים להסכים לעשות זאת. מה ניתן לעשות במקרה שרק אחד מבני הזוג מעונין להחיל את החוק החדש על החלק שלו והשני מסרב? 3. האם חייבים להגיש את פסק הדין המעודכן רק עד 6.2.2016 או גם לאחר מכן? בברכה לילי

עו"ד רינה פוליטי

לילי שלו הואיל והחוק מורכב ועדיין אין הלכות משפטיות לגביו הרי שיש קושי ניכר לענות ברמת הוודאות המוחלטת. ואולם שימת לבך כי הקופות הנכללות בחוק מפורשות בו. לענין היעדר ההסכמה הרי שניתן להגיש תובענה מתאימה לבית המשפט לענייני משפחה כדי לקבל את "התרופה" להיעדר ההסכמה. לכאורה על פי ניסוח החוק אכן זה היה בעייתי לאחר פברואר 2016 לרשום פסיקה ישנה, אך אנו מנסים לפתור סוגיה זו בעזרתו של בית המשפט. אשמח לעמוד לרשותך לצורך הבהרות. רינה פוליטי, עו"ד