צחי

חלוקת רכוש אחרי נישואים קצרים

לפני חצי שנה התחתנתי והיום אשתי רוצה להתגרש. היא עזבה את הדירה לפני שבוע. למשפחתה של אשתי יש המון כסף וגם לה יש המון רכוש. למה אני זכאי מכל הרכוש? האם זה נחלק חצי בחצי מכיוון שאנחנו נשואים?

עו"ד רינה פוליטי

צחי שלום באופן עקרוני חוק יחסי ממון החל על מערכת יחסים כפי שאתה מתאר בשאלתך מאפשר חלוקת רכוש שנצבר במהלך הנישואין ולפיכך, ככל שלא היה שיתוף בכספים אותם הביאה אשתך לנישואין הרי שהם לא יתחלקו ביניכם. לאמור: הנך זכאי למחצית הזכויות והכספים שצברתם במהלך הנישואין/ החיים המשותפים ככל שהייתה לך זיקה לכספים אלה ואשתך שיתפה אותך בהם. אעמוד לרשותך לצורך הבהרות. בברכת חג שמח