שלומי

חלוקת רכוש - דירה בתהליך גירושין

לפני שהתחתנתי היה בבעלותי חצי דירה והחצי השני של הדירה היה של אחי. לאחר שהתחתנתי אני ואשתי קנינו את החלק של אחי כשחלק מהכסף היה מהוריה של אשתי, חלק קיבלנו מההורים שלי והיו לי גם חסכונות שבהם השתמשנו כדי לקנות את החלק של אחי. אני ואשתי עומדים להתגרש. איך אנחנו אמורים לחלק את הדירה? האם היא זכאית לחצי מערך הדירה?

עו"ד רינה פוליטי

שלומי שלום, חסרים הרבה פרטים בשאלתך, כך למשל מתי נישאתם, כמה זמן לפני החלטתכם להתגרש עשיתם את הפעולות הכספיות והשיתוף. כעקרון חוק יחסי ממון מעגן חלוקה שווה בכל הרכוש שנצבר בין בני הזוג במהלך החיים המשותפים ואולם מקנה לבית המשפט לענייני משפחה סמכות לחלוקה לא שוויונית בנסיבות חריגות ולמען עשיית הצדק. לפרטים נוספים והבהרות אשמח לעמוד לרשותך בכל עת בברכת חג שמח