אביבה

במקרה של גירושים - חלוקת רכוש שלנו

אנחנו זוג בשנות ה-60 לחיינו, יש בבעלותינו דירה שרשומה על שמנו ודירה שרשומה על שם בתנו (למרות שאנחנו קנינו את הדירה). בתנו נשואה וחיה עם בן זוגה ובנה בדירה שרשומה על שמנו בלי שכירות. את הדירה שרשומה על שמה אנחנו משכירים. מצבה הזוגי של בתנו לא מוצלח ואנחנו רוצים לבדוק מה קורה במקרה שהיא מתגרשת מבעלה, הוא יוכל לדרוש חלק מ-2 הדירות או רק מהדירה שרשומה על שמה או בכלל לא?

עו"ד רינה פוליטי

ככלל הדירה אשר רכשתם ואשר בבעלותכם - אין ולא צריך שיהיה לכם כל חשש לגביה. ואכן לעניין הדירה שבה מתגוררים בתכם ובן זוגה, קיים חשש של כוונת שיתוף או השבחת הדירה ועל כן, רצוי שבמקרה כזה יהיה תחת ידה של בתכם הסכם ממון המעגן את זכויותיה בדירה ובכלל. שיהיה בהצלחה ובכל מקרה אעמוד לרשותכם לצורך הבהרות.