שימי

תאונת דרכים שהיא תאונת עבודה

נפגע עבודה שהכירו שהוא בתאונת עבודה ונמצא בימי מחלה: 1.האם מותר לו לנהוג ברכבו הפרטי? 2.האם מותר לו לצאת מהבית באופן כללי? 3.האם מותר למעסיק לנהל אחריו מעקב ללא ידיעתו? 4.האם זמן המחלה בגין תאונת עבודה מוגבל? תודה רבה

עו"ד נירית לוין זמיר

שימי שלום רב, 1. עקרונית אין מניעה חוקית לנהוג ברכב או לצאת מהבית, אולם, יש לזכור כי על העובד לנהוג בתום לב כלפי המעביד ועל כן עליו לנהוג בסבירות ובהתייחס למצב הרפואי אשר הוביל למתן ימי מחלה. 2. אין מניעה מהמעביד לעקוב אחרי העובד. 3. תקופת המחלה היא בהתאם לקביעת רופא. התשלום קצוב - על ידי המוסד לביטוח לאומי עד ל - 91 ימי פגיעה ועל ידי המעביד בהתאם לצבירת ימי מחלה של העובד. (יש לשים לב כי אין תשלום כפל, לאמור, התשלום עבור חופשת המחלה משולם לחילופין על ידי המוסד לביטוח לאומי או המעביד לאותה תקופה).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות עבודה