אליה

תאונת עבודה בדרך הביתה

שלום לםני יומיים בדרך מהעבודה נפךתי ונקעתי את הרגל, העניין הוא שבאותו הזמן היתי בדרך לחנות על מנת לקנות ציוד אישי לעבודה. האם זה עדיין נחשב לתאונת עבודה? זה קרה 20 דקות אחרי שיצאתי. תודה

עו"ד נירית לוין זמיר

אליה שלום רב, סעיף 81 לחוק הביטוח הלאומי קובע, כי "תאונה שאירעה תוך כדי נסיעה או הליכה בנסיבות האמורות בפסקאות (5), (4), (1) או (7) של סעיף 80 אין רואים אותה כתאונה בעבודה אם חלה בנסיעה או בהליכה הפסקה או סטיה של ממש מהדרך המקובלת, כשההפסקה או הסטיה לא היו למטרה הכרוכה במילוי חובותיו של המבוטח כלפי מעבידו. המקרה המתואר על ידך אינו חד משמעי כיוון שמחד ישנה סטייה מהדרך אך מאידך המדובר בסטיה לצרכי עבודה (מילוי חובות כלפי המעביד). על כן, הייתי ממליצה להגיש תביעה נגד הביטוח הלאומי, אשר יכריע בסוגייה. :

אליה

תודה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות עבודה