משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

עו"ד אילנית גדקר אהרוני

עו"ד אילנית גדקר אהרוני

מנהלת תחום ביטוח לאומי, נזיקין, רשלנות רפואית, צוואות וירושות.עורכת דין מובילה, מהוותיקות והמנוסות בתחום מימוש הזכויות והנזיקין, בעלת רישיון נוטריון ומוסמכת לערוך ייפוי כוח מתמשך.

קביעת פגישה
0537429882
חזרה לפורום

תאונת עבודה

זוה
זוהר

במהלך משמרת בעבודה הכנתי תה רותח בכוס קרטון. ככל הנראה המים היו חמים מהרגיל ובכוס התרככה ונשברה בידי. כתוצאה מכך נכוותי וככל הנראה תשאר צלקת במפרק כף היד. התביעה בביטוח הלאומי הוכרה כתאונת עבודה. שאלתי היא האם אוכל לתבוע את המעסיק או את החברה שמבטחת את המעסיק והאם עליי להעזר בעורך דין לשם כך?

RE:
ניר
נירית לוין זמיר

זוהר שלום רב, התביעה כנגד חברת ביטוח תלויה בכיסוי הביטוחי שקנתה המעבידה (אובדן כושר עבודה, תאונות אישיות וכו'). על מנת לדעת אם עומדת לך הזכות לתבוע את חברת הביטוח עליך לברר ראשית מהו הכיסוי הביטוחי שקנה לך המעביד. באשר לתביעה כנגד המעביד, הרי שתביעה כזו הינה מדיני הנזיקין לאמור יש להוכיח כי המעביד התרשל במהלך העבודה וכתוצאה מהתרשלות זו נגרם לך הנזק. על פניו לא ניתן להשיב על שאלה זו מבלי לדעת את מלוא נסיבות התאונה והאם הייתה למעביד אחריות כלשהי לקרותה.