מיכאל

מחלת מקצוע או תאונת עבודה?

שלום רב. 1)הנני שחקן כדורסל כעבודה משנית שלי. עברתי פציעה בקרסול ומאז עשיתי בדיקות וראות שברי תלישה, שברים קטנים ישנים, זיזים ועוד. בגלל שזו לא הםציעה הראשונה בקרסול האם ללכת על תאונת עבודה או על מחלת מקצוע(מיקרוטראומה)? ובמידה ואצטרך לעבור ניתוח וכו..האם אקבל מהביטוח לאומי שכר גם בעבור העבודה הראשונה שלי? 2)זוהי העונה הראשונה שהכדורסל היא עבודה משנית בשנים האחרונות ועל כן השכר בה נמוך בהרבה(בגלל שהגוף מתחיל לבגוד בי) האם אוכל במקרה של מחלת מקצוע לבקש חישוב על בסיס שכר גבוה יותר משנים קודמות? 3)האם אפשר לכרוך בתביעה אחת למחלת מקצוע, מספר פציעות של מיקרו טראומה, כגון העובדה שעברתי גם ניתוחי ברכיים ועוד פציעות רבות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דותן לינדנברג

מיכאל שלום רב., ראשית לכל אם היה אירוע תאונתי שגרם לפציעתך יש לדווח עליו ככזה כתאונת עבודה., כמובן שבמקרה זה יבחן גם העבר הרפואי אך אם היה אירוע תאונתי ספציפי לא ניתן להתעלם מכך. באשר למיקרוטראומה מהי אותה עבודה ראשית והאם אכן כוללת פעולה חוזרת ונשנית של הפעלת הקרסול ו/או הברכיים ו/או איברים נוספים ? אם כן ניתן לגבי כך לבחון הגשת תביעה כאשר לגבי התשלום בוחנים השכר הרבעוני לפני שהנזק אירע ולא בשנים קודמות.