שולמית

תאונת עבודה וחזרה לעבודה

שלום וברכה. לפני כחמישה שבועות שברתי מרפק בבית. זה היה בזמן עבודה ובאתי הבייתה לצורכי עבודה. עברתי ניתוח והרופא המליץ על 6 שבועות חופשת מחלה. היום אני שלושה וחצי שבועות לאחר הניתוח (חמישה שבועות לאחר הנפילה) ואני מעוניינת לחזור לעבודה. אמנם היד לא חזרה לתפקוד מלא אך הפיזיוטרפיסט המליץ על חזרה לעבודה. שאלתי היא: האם החזרה לעבודה מוקדם מהמלצת הרופא יכולה לפגוע בזכויות שלי (ככל שיהיו) עקב תאונת העבודה? אני מציינת שלא הגשתי עדיין תביעה לביטוח לאומי ושלחתי רק אישורי מחלה לעבודה. האם עלי כבר להגיש או לחכות לסיום הפיזיוטרפיה ולקבלת הערכה צמיתה של מצב היד? תןדה מראש!

אלירן וקנין, עו"ד

שלום שולמית, חזרה מוקדמת לעבודה לא פוגעת בזכיותייך, אך לא תוכלי לקבל דמי פגיעה בגין הימים בהם את עובדת. את בהחלט כבר יכולה להגיש את התביעה לביטוח לאומי, ואני אף הייתי ממליץ להגיש בהקדם לאור תיאור המקרה. בהצלחה אלירן וקנין, עו"ד תביעות נזיקין, ביטוח, תאונות, אובדן כושר עבודה ורשלנות רפואית Eliran.va@gmail.com