עמוס

תאונת עבודה מחוץ לשטח המפעל

חבר שלי עובד כמוביל סחורה מהמפעל ללקוחות. באחת הנסיעות בעת פריקת הסחורה נפל ונגרם לו נזק בראש. הוגשה תביעה לביטוח לאומי בה זכה חברי לקיבעת נכות של למעלה מ-90% וקיצבה לכל חייו. עדיין יש הוצאות שהביטוח הלאומי אינו מכסה. למפעל יש ביטוח חבות מעביד. מה על חברי לעשות כדי לתבוע את המפעל?הנפילה אירעה תוך פריקת הסחורה ואין לכאורה את מי להאשים בנפילה. האם יש עילה וסיכוי לזכייה במשפט נגד חברת הביטוח של המפעל?

עו"ד אדם אשכנזי

שלום רב, קודם כל - רק בריאות. לשאלתך - יש לבחון לעומק את הנסיבות, מהתיאור, יכול וגם עסקינן בתאונת דרכים (הגם שפריקה וטעינה לא בהכרח מוכרת כתאונה). כמו כן, צריך לבחון לעומק את נהלי העבודה, את הפיקוח על ביצוע הנהלים, והרשימה עוד ארוכה. הייתי פונה לייעוץ פרטני בתיק. בהצלחה