yael

פגיעה במהלך עבודה מהבית - האם מגיע פיצוי?

אני עובדת מהבית, במהלך שעות העבודה נפצעתי. האם מדובר בתאונת עבודה?

עו"ד אדם אשכנזי

שלום רב, התשובה היא בחיוב. גם עובד שעובד מהבית, יהיה זכאי להכרה מטעם הביטוח הלאומי. עם זאת, וחשוב להדגיש את הנקודה הזו - כאשר עובד נפצע במהלך עבודה מהבית, הנטל המוטל עליו להוכיח את האירוע התאונתי, הוא נטל מוגבר. הביטוח הלאומי בדרך כלל ישאל שאלות רבות, ביניהן - כמה ילדים יש בבית, כיצד העבודה נעשית, כיצד בנוי הבית, מה המרחק בין החדר עבודה למטבח וכיו"ב. כמו כן, ייתכן ותזומני לחקירה בפני חוקר הביטוח הלאומי. אבל עקרונית, התשובה היא בחיוב, גם פגיעה במהלך עבודה מהבית, היא פגיעה במהלך העבודה, ובלבד שאין ניתוק של קשר בין העבודה לפעולות אחרות. לדוגמא: במהלך עבודה מהבית מול מחשב, קמתי להביא שתיה ונפלתי - אז זו תאונת עבודה. מנגד, אם במהלך העבודה מהבית קמת, והלכת בכלל לשבת עם חברה בבית קפה, הרי שתאונת דרכים בדרך, לא תוכר בהכרח כתאונת עבודה. בהצלחה!