סימה ועקנין

קטיעת אצבע בעבודה בבית הכלא

בעלי היה אסיר בבית כלא, הוא עבד מבית הכלא, בתחום הנגרות. הוא נפגע במהלך העבודה כך שנחתכה לו האצבע. האם הוא יכול להיות מוכר כנפגע בתאונת עבודה?

עו"ד אדם אשכנזי

שלום רב, בניגוד לסברה רווחת, התשובה היא בחיוב! גם אסיר, שעובד בבית הכלא מטעם מעסיק חיצוני (כחלק מפרוייקטים שישנה בבתי הכלא השונים), זכאי להכרה מטעם הביטוח הלאומי כנפגע תאונת עבודה. ייתכן ודמי פגיעה האסיר לא יקבל, אך הוא יקבל הכרה, ויוכל בהמשך לפנות לוועדה רפואית. ככל שתיוותר לו נכות ייתכן וגם יהיה זכאי לפיצויים. בד בבד, במקרים כאלו, בוודאי שיש גם מקום לבחון תביעה נזיקית נגד מדינת ישראל, שכן האסיר נפגע בפיקוחה ובשמירתה, ותחת חובתה להכשירו לעבודה. אני יכול לספר לך שבמשרדי מספר תיקים דומים. המון בהצלחה!