דני שור

ניכויי של פיצויים מהביטוח הלאומי

קיבלתי פיצוי מהביטוח הלאומי, בגלל שנפגעתי בתאונת דרכים שהיא בעצם תאונת עבודה. בבית המשפט, השופט הציע הצעת פשרה, והוא אמר שההצעה היא לאחר ניכוי "תגמולי מלל". מה הכוונה?

עו"ד אדם אשכנזי

שלום רב, אכן, אדם שנפגע בתאונת עבודה, אך יש לו גם עילה נזיקית ממקור אחר, עדיין יחוייב למצות את זכויותיו בביטוח הלאומי. בשפה משפטית קוראים לכך "הקטנת נזק". זאת אומרת, נפגעת בתאונת עבודה, שהיא גם תאונת דרכים, אתה יכול לתבוע את חברת הביטוח כמובן, אבל אתה חייב גם לתבוע את הביטוח הלאומי. הטעם לכך, שמהביטוח הלאומי תוכל לקבל החזר על הוצאות רפואיות ופיצוי חלקי על הזמן שבו ישבת בבית. לכן, אין סיבה שחברת הביטוח תשלם על מה שכבר קיבלת. לאמור - הקטנת נזק. משכך, כאשר מנהלים הליך אזרחי בגין תאונת עבודה, בית המשפט תמיד מנכה את הסכום שהתובע קיבל מהביטוח הלאומי. אגב, מה הדין במקרה שבו אדם לא ממצה את זכותו בביטוח הלאומי? במקרה כזה עורכים "ניכוי רעיוני", דהיינו - מנכים מהפיצוי את מה שהתובע "היה מקבל" אילו היה ממצה את זכותו. בהצלחה!