שי

שאלה בנושא שכרת טירחת עורך דין.

שלום. נפגעתי בתאונת עבודה תאונת דרכים וחתמתי על שכר טירחה בשיעור 13 אחוז עם העורך דין שלי. שאלתי אם תגמולי הביטוח לאומי עולים על סכום הפיצוי שאני אמור לקבל מחברת הביטוח אצטרך לשלם מכיסי הפרטי לעורך דין את שכר הטירחה? בנוסף מדובר בהליך משפטי האם בפסק דין השופט יכול להטיל את כל הוצאות המשפט על חברת הביטוח ואז אני יהיה פטור מתשלום שכר טירחה גם אם התביעה נבלאה? אשמח לתשובה מאוד חשוב לי לדעת באופן כללי מהם כללי התשלום לעורך דין במצב שכזה . תודה מראש.

עו"ד אדם אשכנזי

אין כלל, השאלה היא מה סגרת עם עורך הדין שלך. עורך דין מיומן צריך להסדיר את הנושא בהסכם שכר הטרחה שלך. בתאונות דרכים, אכן שכ"ט עומד על 13% בפסק דין סופי.