רן

נכות צמיתה - הפעלת תקנה 15

שלום רב, נפגעתי בתאונת עבודה . בשל חוסר יכולתי לחזור לעבודה עקב הפגיעות שקיבלתי בתאונה העבודה, המעסיק שלי פיטר אותי. תחילה קיבלתי נכות זמנית מביטוח הלאומי ועתה זומנתי לוועדה לקביעת נכות צמיתה. השאלה שלי היא כיצד מפעילים את תקנה 15? 1.האם אני צריך להגיש טופס בקשה להפעיל את התקנה? אם כן אז מתי יש להגיש את הטופס בעת הועדה לקביעת הנכות הצמיתה או רק לאחר הועדה? 2. האם אני צריך לבקש מהועדה שיפעילו את תקנה 15 או שהם מפעילים אותה בעצמם? תודה רבה

עו"ד אדם אשכנזי

1. מומלץ לך להסתייע בעורך דין. 2. תקנה 15 מופעלת אם יש ירידה בשכר. 3. כן, עלייך לטעון מפורשות בפרוטוקול שאת מבקשת להפעיל את תקנה 15. 4. אין צורך בהגשת טופס, אבל כדאי להציג אסמכתא על ירידה בהכנסה.