ימי מחלה או דמי פגיעה או שניהם
שלום, אני עובד באבטחה. כשהייתי בעבודה נפלתי מאיזה אבן בולטת שהייתה באדמה. בלמתי את הנפילה הפתאומית עם הידיים ורגל שמאל ונוצרו לי כאבים מאד חזקים. הלכתי למיון ועשו צילומים ואמרו שאין שברים אבל שיש חבלה ושמו לי תחבושת בד. כתבו לי על טופס השחרור 5 ימי מנוחה. אשמח להבין איך זה עובד בדיוק - האם זה ימי מחלה או דמי פגיעה או שילוב בין שניהם או משהו אחר? מה אני אומר למקום העבודה כי אני לא סומך עליהם שהם יודעים בדיוק מה לעשות. תודה רבה

✅ תשובה: נפלת במהלך העבודה – מדובר בפגיעה בעבודה ככל שהנפילה התרחשה במהלך העבודה ובשטח העבודה, זו פגיעה בעבודה לכל דבר, ועל כן אתה עשוי להיות זכאי לדמי פגיעה מביטוח לאומי, במקום (ולא בנוסף) לימי מחלה. 📌 איך זה עובד בפועל? 1. קודם כל – חשוב לתעד את המקרה עליך לפנות מידית למעסיק ולבקש ממנו: • למלא עבורך טופס בל/250 – טופס תאונת עבודה שמעסיק חותם עליו. • לדווח למעסיק שזו פציעה שקרתה במהלך העבודה (ולא רק “נפצעתי”, אלא “נפלתי בשטח העבודה בגלל אבן בולטת”). 2. לאחר מכן – אתה מגיש תביעה לביטוח לאומי: עליך להגיש לביטוח הלאומי: • טופס בל/211 – תביעה להכרה בפגיעה כתאונת עבודה. • תיעוד רפואי ממיון או מרופא משפחה. • טופס בל/250 חתום מהמעסיק. • אישור רפואי על אי כושר (במקרה שלך – 5 ימים). הגשה דרך האתר של הביטוח הלאומי – קלה ומהירה, כולל העלאת קבצים סרוקים. 3. ביטוח לאומי בודק ומאשר (בדרך כלל) תוך כמה שבועות אם התביעה תאושר – תקבל דמי פגיעה ישירות לחשבון הבנק, בגובה של עד 75% מהשכר (ממוצע של 3 חודשי שכר אחרונים), עבור ימים 4 עד 91 של אי כושר. 🤔 אז מה לגבי ימי מחלה? • אם התביעה תאושר – המעסיק לא מקזז לך ימי מחלה אלא רק מחכה שתסדיר את התשלום מביטוח לאומי. • אם התביעה לא תאושר – תוכל להשתמש בימי מחלה רגילים, ככל שיש לך כאלה. • אתה לא אמור “להפסיד” ימי מחלה על פציעה שאירעה בעבודה. 💡 טיפ מעשי: מעסיקים רבים לא טורחים להסביר לעובדים על הזכויות מול ביטוח לאומי – לפעמים מתוך חוסר ידע, לפעמים מתוך אינטרס. לכן אל תסמוך עליהם – תדרוש את טופס בל/250 ותנהל את ההליך ישירות מול ביטוח לאומי. ⚖ סיכום: • הנפילה שלך מהווה תאונת עבודה. • עליך לפנות לביטוח לאומי ולהגיש תביעה לדמי פגיעה. • אל תשתמש בימי מחלה לפני שבודקת את זכאותך מול ביטוח לאומי. • דרוש מהמעסיק את הטפסים הנדרשים – זו חובתו החוקית. הערה משפטית לסיום: האמור לעיל מהווה מידע כללי ואינו תחליף לייעוץ משפטי פרטני. מומלץ לבדוק את המסמכים והתיעוד הרפואי כדי לוודא שהפגיעה תטופל נכון ולא תיפגע בזכויותיך. לפרטים נוספים 08-6492011.