אריקה

שיקום לניצולת שואה

שלום אמי אישה בת 87 ניצולת שואה סובלת מאוד מבעיות בברכיים ותצטרך לעבור ניתוח. האם היא תוכל להיות זכאית לעזרה כלכלית בשיקום במסגרת היותה ניצולת שואה?

עו"ד שרית ג'ינר

אריקה שלום תחילה אאחל לאמך בריאות ואריכות ימים. לא ברור לי משאלתך, האם אמך מקבלת קצבה חודשית לפי חוק נכי רדיפות הנאצים? אם כן, יתכן ויש מקום להגיש בקשה להחמרה במצב הרפואי. במידה ואמך סבלה מבעיות ברכיים ויש לכך קשר סיבתי להיותה ניצולת שואה, והיא ציינה שהיא סובלת מבעיות ברכיים עוד בעבר כאשר הוגשה תביעתה, יש מקום להגיש בקשה להחמרה, ובכך להגדיל את אחוזי הנכות. בהצלחה, עו"ד שרית גינר