שרה שקולניק

פיצויים דור שני של ניצולי שואה

שלום רב, אני בת יחידה לשני הורים ניצולי שואה. אימי בזמנו קיבלה מעו"ד ייעוץ גרוע, לא ידעה את השפה וקיבלה פיצוי חד פעמי נמוך כאשר היא הייתה במחנה ריכוז אושוויץ כול המלחמה. אבי היה בגטו לודג' תקופה ארוכה ומשם הצליח לעבור לרוסיה ועבר תקופה קשה ביותר עד שהגיע לארץ.שניהם עלו בשנת 49 לארץ. בעצם, אף אחד מהורי לא קיבל את הפיצוי המגיע לו. האם אני זכאית בגין זאת לפיצויים? האם יש לי זכויות לקבל פיצויים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

שרה שלום, לך אין זכויות כצאצאית לניצולי שואה, אלא כנגזרת מזכויות הורייך. באם הם הגישו תביעתם ולא מוצו ההליכים בעניינם, בהחלט ייתכן שעוד ניתן למצות זכויותיהם. בברכה,