שירלי

פיצויים מגרמניה

סבתי ניצולת שואה נפטרה לא מזמן. טרם פטירתה הגשנו בקשה לקבל מענק לפיצויים (כבר קיבלה בעבר רנטה). האם מכיון שנפטרה לא יטפלו בבקשה או שהיורשים שלה זכאים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

שירלי שלום, התגמולים להם זכאים ניצולי השואה הינם עד למועד פטירתם. לא ציינת מטעם איזה גוף סבתך קיבלה תגמולים חודשיים ובאיזה מענק מדובר, אך עקרון זה תקף ככלל. ישנם תגמולים נוספים המגיעים לאלמנת ניצול השואה או ילדיו, וזאת כנגזרת הנובעת מזכאותו בטרם מותו. הנושא נדון רבות בפורום ולבטח תוכלי למצוא אתהתשובה לכך בצורה מפורטת יותר. בברכה,