משה מימון

פיצויים מגרמניה יוצאי לוב

שלום רב!!! אמא שלי בת 83 עלתה לארץ מלוב בשנת 1951 לפי מה שהבנתי היא אמורה לקבל פיצויים מגרמניה רציתי לדעת אם יש קשר בין מצב בריאותי לקבלת פיצויים...האם יש אפשרות מישהו לפנות אליו ע"מ לשאול אם האדם מקבל כבר פיצויים אם לא נתחיל מהלכים פשוט זה לא עובר דרכי אם אין מהלכים נתחיל... תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

משה שלום, ביום 14.9.2010 התקבלה החלטה ע"י רה"מ, שר האוצר, סגנו ויו"ר הרשות לזכויות ניצולי השואה, המכירה בנרדפות ניצולי השואה מלוב, אשר ברחו ממקום מושבם מפחד הגרמנים.בכך אימצה הרשות את פסיקת בית המשפט העליון, אשר ביטויה עלה בפסק הדין המקיף של וועדת הערר בתל אביב בפסק הדין ג'וליה תייר. ההחלטה מקלה על קבלת הכרה כנרדף לניצול השואה מלוב, אך מנגד, באם היתה תביעה קודמת, באם יחליט ניצול השואה לחסות תחת ההכרה הזו, יאלץ הוא לוותר על התגמולים הרטרואקטיביים בתביעתו. עצתי אליך היא לבדוק בטלפון אל הרשות לזכויות ניצולי השואה האם לאמך קיים תיק אצלהם. אם התשובה היא חיובית, עליך להיוועץ עם עו"ד כדי לבחון את האפשרות של מיצוי מלוא זכויותיה של אמך. עוד בנושא ניתן לקרא במאמר הבא: http://yadidlaw.com/home/index.php/article_5/ בריאות לאמך.

מוטי רינגל

חמותי בת 80 ניצולת שואה יוצאת לוב ומקבלת השלמת הכנסה מקרן ניצולי שואה. מסכום זה מורידים לה את כל גמלת הזקנה . האם זה נכון

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

כדי לתת תשובה טובה על השאלה צריך לרדת לפרטים. אני סבור שהפורמט של פורום שכזה אינו מתאים לבחינה ספציפית בעניין זה.