דפנה

קיצבה לבן נכה של ניצולת שואה - לאחר מותה

שלום, אימי שהיתה ניצולת שואה וקיבלה פיצויים ורנטה מממשלת גרמניה נפטרה לפני למעלה מ- 16 שנה. אלרח מות אימי אבי קיבל קיצבת אלמן ואחי קיבל קיצבה המשולמת לבן נכה ניתמך. לאחרונה אבי נפטר, ונאמר לי שאם אחי מקבל שקלים בודדים מעבר לקיצבת הביטוח הלאומי הגרמנים יפסיקו לו את הקיצבה. הם אמרו לי שעלי להודיע להם אם אחי יקבל קיצבה ממקום עבודתו של אבי המנוח, והבהירו שאם כן הם יפסיקו את הקיצבה. נאמר לי על ידי הגרמנים שקיצבת השאירים משולמת רק למי שהכנסתו אינה עולה על סכום מסויים שהוא רק כמה עשרות שקלים מעל לקיצבת הביטוח הלאומי שמקבלים בארץ נכים. במקרה של אחי מרבית הקיצבה מועברת למוסד שבו הוא נמצא ורק חלק קטן ממנה מועבר לאפוטרופסים למימון הוצאות. האם המידע שנתנו לי נכון, והאם יש דרך לערער על כך? בתודה מראש על התשובה, דפנה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

דפנה שלום, מבחן ההכנסה אשר נעשה ע"י המוסדות הגרמניים אינו מבחן מקורות (מהם מקורות ההכנסה), אלא מבחן כמותי (כמה כסף נכנס). לאור הנתונים שהצגת, המצב המשפטי שאת מתארת נראה נכון. בברכה,

daphna

האם המשמעות היא שמצד אחד הם אומרים שאם נכה מקבל קצבת נכות מהבטוח הלאומי, מה שמהווה המבחן לנכות מבחינתם, אז לא מגיע לו דבר מהגרמנים, ומצד שני הם אומרים שהם למעשה לא משלמים לנכה פיצוי על כך שהוא5 איבד את אימ בגיל צעיר יחסית אלא רק נותנים לו קיצבה אם איןלו הכנסות מזעריות... בשורה התחתונה - האם יש מקום לערעור או שמדובר בחוק קשיחה? תודה, דפנה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

דפנה שלום, הוראת החוק היא ברורה. יחד עם זאת, יתכן ויש מקום לערור, וזאת רק בהתאם למספרים העולים וכד'. אני סבור שכדאי לך להיועץ בעו"ד המבין בתחום הביטוח הלאומי בנוסף להתמחות בנושא הפיצויים מגרמניה, וזאת כדי לבחון את הדרך בה אחיך יהא זכאי למירב הפיצויים האפשריים. בברכה,

דפנה

שלום דפנה, אני מקווה שההודעה הזו תועבר אליך... אני נמצאת עכשיו במצב מאד דומה לזה שאת מתארת והייתי מאד שמחה ליצור אתך קשר ולשמוע אם ערערת ואם הצלחת לדאוג לכך שאחיך ימשיך לקבל את הקיצבה מהגרמנים. תוגדה, דפנה (במקרה גם שמי דפנה)