מינה

תרופות בחינם

אימי ניצולת שואה שמוכרת ע"י המדינה ככזאת. נודע לי כי ישנם תרופות שהיא אמורה לקבל בחינם מקופת החולים שלה מכיוון שהיא ניצולת שואה אבל היא תמיד שילמה על התרופות ולא קיבלה אותם בחינם. האם היא תהיה זכאית להחזר על הכספים ששילמה על התרופות רטרואקטיבית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

מינה שלום, ניצול שואה שרכש תרופות בכספו זכאי לקבל החזר רק במידה והוא עונה על קריטריונים מסוימים- 1- ניצול שואה שהוכר, לא משנה לפי איזה חוק והוא בגיל 75 ומעלה, זכאי לקבל הנחה של 60% על תרופות אשר נמצאות בסל התרופות המאושר על ידי משרד הבריאות. 2- ניצול שואה שהוכר ע"י חוק נר"ן והוכר במחלות מסוימות, זכאי לקבל החזר מלא על רכישת תרופות אשר קשורות למחלות בהם הוכר בלבד, זאת אומרת חייב להיות קשר בין התרופות והשירותים הרפואיים השונים לבין הנכות המוכרת. 3- במידה וניצול רכש תרופות ולא קיבל החזר והוא שמר את הקבלות על כך, הוא יכול לגשת לקופת חולים עם קבלות אלו ולדרוש החזר כספי רטרואקטיבי מביטוח לאומי, באם זה לא צולח ישנה אפשרות לפנות גם למשרד האוצר לקבל החזר על תרופות (אך רק כאלה שקשורות למחלות מהם סובל והוכר). בברכה, עו"ד ידיד