אלכס גיל

רנטה לאלמן מטעם הביטוח בסוציאלי הגרמני

שלום , אמי ז"ל ואבי מקבלים רנטה כנ"ל. אמי נפטרה . מה צריך לעשות כדי להעביר את הרנטה של אמי (60% כמדומני) לאבי ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

אלכס שלום, בכדי שאביך יקבל רנטה מטעם הביטוח הסוציאלי הגרמני, כנגזרת מקצבתה של אמך המנוחה עליו להגיש תביעה בנדון. אל תביעה זו עליו לצרף לכל הפחות תעודת נישואין ותעודת חיים. יש לשים לב שבתביעות אלמנ/ה ישנו משתנה קבלה גבוה מאד, מתיקים בהם יקבל האלמן רק 30-40% מקצבת המנוחה ועד תביעות בהן יקבל האלמן אפילו 100% מאותה הקצבה. לעיתים נעשה מבחן הכנסה ולעיתים הוא אינו נדרש. באם אמך המנוחה הגישה תביעה זו באמצעות עו"ד, המלצתי היא שתפנה אל אותו העו"ד, שכן הנהוג הוא שבעבור טיפול בתיק של אלמנ/ה יבקש העו"ד שכר מופחת ביותר. שבוע טוב,