משפטי– זאפ
משפטיפורומיםניצולי שואה - זכויות ופיצויים מגרמניהקבלת תגמולים לפי הכנסה לניצולי שואה

מנהלי הפורום

עו"ד דוד ידיד

עו"ד דוד ידיד

בוגר הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב, בעל תארי B.A בכלכלה, מדעי המדינה ויחסים בינלאומיים מטעם אוניברסיטת תל אביב ומוסמך במנהל עסקים מטעם אוניברסיטת תל אביב. יזם, בשנות השמונים, את פרויקט הפנסיה לאקדמאים מהביטוח הלאומי הגרמני. עסק עשרות שנים בתחום הביטוח וכיהן כמנכ"ל חברת הביטוח ישראם -לייף ( לימים "איתן חברה לביטוח", אשר התמזגה מאוחר יותר עם חברת כלל ביטוח). פועל בדרכים שונות מזה 30 שנה, בשירות ניצולי השואה. מייצג ניצולי שואה רבים בערכאות השונות, בכדי להביא להכרה בנרדפותם כניצולי שואה.

קביעת פגישה
0539374940
חזרה לפורום

קבלת תגמולים לפי הכנסה לניצולי שואה

חני
חני

שלום, אמי הוכרה כניצולת שואה אך מתחילת התהליך עברה שנה. לא ידענו, והמשרד שנעזרנו בשירותיו לא ידע אותנו שיש להגיש טופס מיוחד וקבלת התגמולים המוגדלים אינו רטרואקטיבית מתאריך ההכרה. בינתים כבר הגשנו בעצמנו את הטופס ומחכים למענה ממשרד האוצר, אך שנה של תגמולים היא לא תקבל. האם לדעתך ניתן לעשות משהו בנדון? האם זו טעות מצד המשרד עו"ד שלא ידע אותנו על כך בעת הגשת הטפסים להכרה? תודה רבה, חני

RE:
דוד ידיד משרד עו"ד ונוטריון
דוד ידיד משרד עו"ד ונוטריון

חני שלום, המונחים בשאלתך אינם מדוייקים, ועל כן אני רק יכול להעריך במה מדובר. אני מעריך שאת מדברת על הכרה בנרדפות אמך מטעם משרד האוצר, או לפי חוק נכי רדיפות הנאצים או לפי חוק ההטבות. אני מניח שהתגמולים המוגדלים עליהם א מדברת הם או לקבלת תגמולי נזקק או נצרך או תגמולים בגין אחוזי נכות מוגדלים. במקרים מסוימים בהחלט יש מה לעשות, אך בכדי לתת מענה נכון אני חייב להכיר את התיק לעומקו, שכן התשובה הספציפית היא תלוית העובדות הספציפיות בתיק. לעניין הטעות הנטענת של עורך הדין- יש לבחון במה הוא התחייב לטפל בעבור אמך. אציין שבנושא תגמולי נזקק/ נצרך הטיפול יכול להיעשות רק לאחר קבלת התביעה ברשות. את מוזמנת ליצור עמי קשר טלפוני בעניין הפרטים הנוספים. בברכת שבוע טוב,