מיכל

ניצולי שואה שחיים בחו"ל

שלום לך, סבא וסבתא שלי, שניהם ניצולי שואה. הם גרים וחיים באנגליה. האם הם גם זכאים לפיצויים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

מיכל שלום, ייתכן וסבתך וסבך יכולים לקבל תגמולים מממשלת גרמניה, וזאת באמצעות ועידת התביעות. אינני יודע היכן ומה הם עברו בעת המלחמה, ועל כן אינני יכול לתת תשובה מלאה בעניין. זה המקום לציין כי תגמולים מאת הרשות לזכויות ניצולי השואה שבמשרד האוצר מיועדת רק לבעלי אזרחות ותושבות ישראלית, ועל כן סבתך וסבך לא אינם זכאים לתגמולים מרשות זו. אשמח באם תפני למשרדי בעניין זה, המייצג לקוחות גם מאנגליה למול ועידת התביעות. שבת שלום, עו"ד ידיד