יחזקאל

שאלה בנושא השילומים

שלום ניצול שואה שביקש את עזרתי ביקש ממני לברר: כמה זמן עבר מאז קיבלה ממשלת ישראל את כספי השילומים מגרמניה עד שפורסמה בציבור האפשרות להגיש תביעות לקבלת השילומים? אולי כבודו יוכל להפנות אותי למקורות מוסמכים בכדי למצוא תשובה לשאלה הזו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

שלום, ככלל, מטרת הפורום הזה היא לסייע לניצולי שואה, ולהם בלבד. לאור שאלתך, אני סבור כי העזרה הכי טובה שתוכל לתת לאותו ניצול שואה היא הפנייה לגורם משפטי מוסמך, היכול לעזור לו, כפי שאפרט בהמשך. בדרך כלל המונח השגור "כספי השילומים" מתייחס לכסף שהגיע לישראל לאחר הסכם השילומים שנחתם בשנת 1957. דרכי פרסום החוק וכניסתו לתוקף נעשו בהתאם לתחולת המשפט המנהלי. למען אותו ניצול שואה, אנא וודא כי אתה עוזר לו להגיע אל עורך דין המתמחה בנושא, שכן אין בשאלתך דבר העוזר לאותו ניצול שואה לממש זכויותיו, ואני סבור כי גם אתה מעוניין שהוא יקבל את הטיפול הטוב ביותר. באם תפנה אותו אלי אודה לך.