נופית

בירור

נודע לי לאחרונה שאבי היה לו כנראה פנסיה סוציאלית מגרמניה אימא שלי לא מקבלת ולדעתי מגיע לה עבור היותה אלמנה האם אני צריכה עורך דין?וקראתי שיש תקרת גובה לתיק שגובים עורכי דין בכל זאת מדובר באנשים חסרי אמצעים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

נופית שלום, בחלק מהמקרים יש זכאות ליורשים והאלמנה להיכנס בנעלי מנוח, גם אם לא הגיש תביעה לביטוח הסוציאלי הגרמני בחייו. ההחלטה אם להיות מיוצג על ידי עו"ד או לאו היא פרסונאלית. כיום ניתן לבצע את הפעולות לבד, במוסד לביטוח לאומי בירושלים או באמצעות עמותות. יש לכך יתרון- ללא עלות ויש לכך חיסרון- סיכוי לקבלת תוצאה שאינה מיטבית למול טיפול ע"י עו"ד בעל ניסיון בסוגייה זו. ההחלטה באם לפנות לעו"ד - היא של היורשים כמובן.