דפנה

זכויות לתינוקת שנולדה בטרגמורש בזמן השואה

חמותי נולדה בשנת 1942 בטרגמורש ברומניה(שהיתה תחת שלטון הונגרי באותה תקופה).היא אינה יודעת היכן שהתה בזמן השואה.אמרו לה שהסתירו אותה בכפרים.היא יודעת שהסבים הושמדו באושוויץ.אין לה תעודות והיא אינה יכולה להוכיח היכן הייתה בזמן השואה.הזכרון שלה הוא מהונגריה,שם גדלה לאחר השואה,זוג הונגרים,שאימצו אותה בהונגריה ועלו עימה לישראל בשנת.1956 .האם היא זכאית לפיצויים למרות שאינה יכולה להוכיח היכן היתה במלחמת העולם השניה?תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

דפנה שלום, לאור מועד עלייתה של חמותך לישראל, ולאור העובדה שמהמעט הידוע לה כנראה היא חיה חיי סתר בכפרים (שאינם יהודיים), הייתי ממליץ לנסות ולפנות לקרן ס' 2 של ועידת התביעות. בנוסף, נראה כי היא זכאית לקבלת מענק שנתי מהרשות לזכויות ניצולי השואה. בברכה,