Neil

השתלטות הבנקים על כספי ניצולי השואה

אדון/גב, נכבדים שלום רב: שמי נסים ניל דקלו. כותב לכם בשמה של אימי רבקה דקלו ניצולת שואה, בשל היותה נכה ומוגבלת . לפני פני כ25 שנים אימי יצאה לפנסיה, בשל היותה ניצולת שואה היא מקבלת פנסיה מגרמניה (ידוע כ-רנטה) מביטוח הלאומי הגרמני, הסכום היום עומד על כ-845 יורו שנכנס לחשבון הבנק שלה בבנק הפועלים מדי חודש בחודשו . לפני כפחות מ-10 שנים (+ -) עקב תאונה שעברה אימי, הפכה אימי למוגבלת והוכרזה כנכה. בשל המוגבלות של אימי נאלצנו אני ואחי שמואל לצרף את שמנו לחשבון הבנק שלה בכדי לעזור לאימי (וזאת בתאום והמלצות בנק הפועלים) . במשך השנים אף פעם ואפילו לא פעם אחת נעשה שימוש כל שהוא בחשבון זה ע״י ואו לטובתי, ואו ניצול לרעה בשל היותי מופיע בחשבון. לאחרונה בנק הפועלים אינו מאפשר לאימי להוציא כסף כל שהוא ואו להשתמש בכספים אלו שהופקדו מהביטוח הלאומי הגרמני. בנק הפועלים מתנה את שחרור ״העקול ״ בחתימה שלי על טופס 106 אמריקאי שמחובר למנגנוני ראשות המיסים האמריקאי, וזאת בשל היותי גם אזרח אמריקאי. על פי עצה ממומחים ועורכי דין אמריקאים וגם רואי חשבון שמתמחים במיסוי בארצות הברית, יעצו לי שבשום פנים ואופן לא לחתום על מסמך כזה ! וזאת בשל העובדה שלי אין ואף פעם לא היתה פעילות כל שהוא בחשבון הזה ושאין לי ולא אגורה 1 שנכנסה או יצאה לחשבון זה מהפעילויות שלי! את בנק הפועלים זה לא מעניין ! ובשל כך נוצר מצב של תרגיל סחטנות מצידו של הבנק, וכל זאת מבלי שאהיה לבנק הפועלים פסק כל שהוא או אישור לעקל את החשבון ! מי שטפל בכספי הפנסיה של אמי היה עורך דין בשם פליסצ׳וק , אבל לא ניתן למצוא את המשרד של עורך הדין הזה היום וגם יתכן שמשרד זה כבר לא קיים. על פי מיטב זכרוני וידיעתי, לאף אחד אין זכות לנגוע בכספי ביטוח לאומי אלו ! לאימי יש צורך דחוף בכספים אלו, אבקש את עצתכם נגד הבנק שעושה דין לעצמו וממשיך להתעלל באימי מבלי שלאימי יש אפשרות להתגונן בצורה כל שהיא. תודה ניל

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

ניל שלום, לא ניתן לעקל את כספי התשלומים מגרמניה. בכל יתר הנושאים- שלחתי לך תשובה מפורטת. בברכה,