יורם

יוצאי גרמניה - הגשת בקשה לאוצר

אבי נולד בשנת 30 בגרמניה והוא ברח עם הוריו לישראל בשנת 35. הוא הגיש בקשה למשרד האוצר באמצעות עורך דין שמתמחה בתחום זה. הוא חתם על הסכם שכ"ט לפי התקנה שחוקקה הכנסת לפי כ- 8,300 ש"ח. שאלתי - קראת במקרה באינטרנט שיש החלטה מנהלית לגבי יוצאי גרמניה ולפיה שכר הטרחה אמור להיות רק 470 ש"ח. האם זה נכון או מה שהעו"ד מבקש הוא הנכון? אודה מאד להכוונתך! יורם

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

יורם שלום, תיקון 20 לחוק נכי רדיפות הנאצים קבע, באופן רטרואקטיבי, הגבלות נוספות על שכר טרחה , במקרה שההכרה בוצעה לבסוף מכוח החלטה מנהלית, כהגדרתה בתיקון. בעניינם של יוצאי גרמניה, ניתנה החלטה מנהלית שכזו. התיקון לחוק קובע מדרגות לשכר הטרחה, על פי הטיפול שניתן בפועל ללקוח. שכר בסך 473 ש"ח, כמצוין בשאלתך, הוא המדרגה הראשונה, כאשר הטיפול החל לאחר מתן ההחטה המנהלית. שלושת המדרגות הבאות הן לטיפולים שנערכו טרם ההחלטה המנהלית והשכר הנקוב בהן גבוה יותר. בריאות לאביך,