דבורה

בירור לגבי חוסר התאמה בשנת לידה

שלום, אמא שלי הגישה לניצולי שואה את הטפסים כולל צילום תעודת זהות שלה ובה רשום שנת לידה 1942. לאחר תקופה הם ביקשו שנשלח גם תעודת לידה שלה. הצלחנו להשיג את תעודת הלידה אבל להפתעתנו גילינו שם שמופיעה שנת לידה 1941. רציתי לדעת מה קורה במקרה כזה שהשנה אינה תואמת למה שכתוב בתעודת הזהות והאם כדאי לשלוח אליהם? בתודה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

דבורה שלום, ההבדל בין שתי התעודות יכול להיות מהותי ויכול להיות חסר חשיבות לעניין בו פניתם. הדבר תלוי במקום בו אמך שהתה בעת מלחמת העולם השניה. בהנחה ומדובר בשוני בר חשיבות, ניתן לתקנו במרשם האוכלוסין.