אליעזר הנדשר

פיצוי לניצולי שואה/נרדפי נאצים

אבא שלי ז"ל היה בן 15 כשהגרמנים כבשו את וארשה. הוריו האיצו בו לעזוב את הגטו לכשנבנה. הוא יצא ונכנס כמה פעמים לגטו, כי היה לבד וגם רצה שהוריו ייצאו איתו החוצה. הם נשארו, והוא לא חזר יותר. יש בידנו גלויה מהם שהתקבלה דרך הצלב האדום נושאת תאריך 6/1942. אבא שלי לא ביקש פיצויים מאף אחד. האם אנחנו כיורשים יכולים לבקש/לדרוש גם אחרי מותו, ולקבל?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

אליעזר שלום, על פי המידע שמסרת נראה כי אכן אביך שהה בגטו ורשה. במידה ואביך הלך לעולמו לאחר חודש יוני 2002 ייתכן ותהיה זכאות ליורשים, על פי רנטה סוציאלית.