נטע לדר

מבחן הכנסות לקבלת פנסית שארים מהביטוח הסוציאלי בגרמניה

שלום עו"ד ידיד, אבי היה מקבל פנסיה מגרמניה, מהביטוח הסוציאלי. הוא נפטר לפני מספר חדשים ואמי מגישה טפסים לקצבת שארים. נאמר לי שיש מבחן הכנסות הכולל גם את קצבת הזקנה שלה מביטוח לאומי בארץ. אבי היה מקבל גם קצבת נכי רדיפות ממשרד האוצר. אמי מקבלת מהם את קצבת השארים לאחר מותו. האם גם זה נכלל במבחן ההכנסות? מהו רף ההכנסות? בתודה על תשובתך.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

נטע שלום, מבחן ההכנסות על פי הביטוח הלאומי בישראל כולל, נכון לעת כתיבת שורות אלו, גם את הקצבה מהמוסד לביטוח סוציאלי בגרמניה. יש על כך תרעומת רבה ואני יודע שיש דיבורים על החרגתו, ממש כמו שהקצבאות מהרשות לזכויות ניצולי השואה ומוועידת התביעות מוחרגים.