שלום

יצולי שואה שעלו לארץ לאחר 1953

מדוע לא מגיע לי קצבה כניצול שואה באם עליתי ארצה מהונגריה לאחר 1953

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

שלום לשלום, ניצול שואה אשר עלה לאחר אוקטובר 1953 יכול להיות זכאי לתגמולים חודשיים מכח חוק ההטבות או קרן סעיף 2, וזאת באם הוא מתאים לקריטריונים. חוק נכי רדיפות הנאצים תקף רק למי שעלה לפני כן, שכן הפיצויים בעבור אוכלוסיית ניצולי השואה שעלו לפני כן, הועברו למדינת ישראל במסגרת הסכם השילומים עם גרמניה. בברכה, עו"ד ידיד

שלום

בהמשך לשאלתי אבי שהיה במחנה השמדה ברגן בלזן ואחר כך הועבר למטהאוזן בדרך ניצול ושוחרר באפריל 45 ע'יי הצבא האמריקאי הוא לא ביקש כי לא רצה לתת לגרמנים את ההרגשה שהוא סלח להם.האם כיורש אני יכול לדרוש פיצוייםץאם לא מדוע לא הלו הפיצויים מגיעים לו וכיורש מגיע לנו

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

לשלום, באם הפנייה הקודמת היתה ע"י אביך, שהינו בחיים, הרי שתשובתי הקודמת תקפה. באם הפנייה הקודמת הינה לאור פנייתך זו, קרי אין אביך כבר בין החיים, הרי שלאור התשובה שלא תבע בחייו, לא תוכל לדרוש את זכויותיו. האיזון שנקבע ע"י כבוד שופט בית המשפט העליון אלייקים רובינשטיין בפרשת סטלה ארלזוב הוא כי הפיצויים ישולמו מעת מועד התביעה ועד למועד מותו של ניצול השואה. הזכויות הינן זכויות סוציאליות של ניצול השואה, ואינן עוברות בירושה. מהטעם הזה עזבון יכול לתבוע רק את זכויות המנוח וזכויות הנגזרות מזכאותו המאושרת ע"י הרשות. בברכה, עו"ד ידיד