רוני

תשלומים לדור שני לאחר מות האב

שלום, לאחר שאבי נפטר ולא הגיש בקשה/תביעה לתשלומים בגין פיצויים לניצולי שואה, האם ניתן כיום לפתוח בקשה/תביעה שכזו ולקבל תלשום חודשי. תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

רוני שלום, כלל גדול בנושא מיצוי הזכויות לניצולי שואה הוא שהאיזון בין מועד הנזק, בעת מלחמת העולם השניה, לבין מועד הפיצוי, יהיה מועד הגשת התביעה. הדבר קיבל גם ביטוי בפסק דינו של בית המשפט העליון בעניין ארלזוב. מרבית הפיצויים הינם עד ליום מותו של התובע- ניצול השואה. מכאן- במרבית המקרים אין אפרו לעמוד על הזכויות לאחר מות ניצול השואה. יוצאים מהכלל- יש כמה. המרכזי בהם הוא במוסד לביטוח סוציאלי הגרמני, המאפר גם ליורשים של מי שנפטר לאחר 27.6.2002 לעמוד על זכויותיו. ראוי לציין שאם אדם נפטר לאחר שהגיש בקשה והיא עוד לא נדונה- הטיפול בה יושלם ויורשיו במקרים רבים, יוכלו לקבל את הזכויות שהגיעו לו עד למותו.