מירב

מחפשת הבהרה לגבי זכויות ניצולי שואה

שלום רב אמי ילידת 1936 ועלתה לארץ כילדה לבדה לאחר שהיתה בין ביתר באשוויץ (יש לה מספר על היד) בשנת 1947. היא מקבלת כבר שנים רבות רנטה מגרמניה. אני מתגוררת בארה"ב ולאחרונה סיפרה לי אמי בעצב רב שיש ניצולים שהגיעו לארץ הרבה אחריה, לא שירתו בצה"ל ולא תרמו למדינה כפי שהיא תרמה ובכ"ז מקבלים סיוע מהאוצר אשר עולה בהרבה על מה שהיא מקבלת. שאלתי היא האם ניתן להעביר אותה להיות בין מקבלי הסיוע מהאוצר? נראה לי שיש משהו לא הוגן בכך שהיא לא יכולה לקבל את כל אותן הזכויות... בתודה מראש על כל עיצה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

מעת התוכנית הלאומית לסיוע לניצולי שואה, בשנת 2014, לכל הפחות הזכויות שוות מבחינת הפיצוי בין מקבלי הפיצוי במשרד האוצר הישראלי לגרומים הגרמניים.