משפטי– זאפ
משפטיפורומיםניצולי שואה - זכויות ופיצויים מגרמניהמחפשת הבהרה לגבי זכויות ניצולי שואה

מנהלי הפורום

עו"ד דוד ידיד

עו"ד דוד ידיד

בוגר הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב, בעל תארי B.A בכלכלה, מדעי המדינה ויחסים בינלאומיים מטעם אוניברסיטת תל אביב ומוסמך במנהל עסקים מטעם אוניברסיטת תל אביב. יזם, בשנות השמונים, את פרויקט הפנסיה לאקדמאים מהביטוח הלאומי הגרמני. עסק עשרות שנים בתחום הביטוח וכיהן כמנכ"ל חברת הביטוח ישראם -לייף ( לימים "איתן חברה לביטוח", אשר התמזגה מאוחר יותר עם חברת כלל ביטוח). פועל בדרכים שונות מזה 30 שנה, בשירות ניצולי השואה. מייצג ניצולי שואה רבים בערכאות השונות, בכדי להביא להכרה בנרדפותם כניצולי שואה.

קביעת פגישה
0539374940
חזרה לפורום

מחפשת הבהרה לגבי זכויות ניצולי שואה

מיר
מירב

שלום רב אמי ילידת 1936 ועלתה לארץ כילדה לבדה לאחר שהיתה בין ביתר באשוויץ (יש לה מספר על היד) בשנת 1947. היא מקבלת כבר שנים רבות רנטה מגרמניה. אני מתגוררת בארה"ב ולאחרונה סיפרה לי אמי בעצב רב שיש ניצולים שהגיעו לארץ הרבה אחריה, לא שירתו בצה"ל ולא תרמו למדינה כפי שהיא תרמה ובכ"ז מקבלים סיוע מהאוצר אשר עולה בהרבה על מה שהיא מקבלת. שאלתי היא האם ניתן להעביר אותה להיות בין מקבלי הסיוע מהאוצר? נראה לי שיש משהו לא הוגן בכך שהיא לא יכולה לקבל את כל אותן הזכויות... בתודה מראש על כל עיצה!

RE:
דוד ידיד משרד עו"ד ונוטריון
דוד ידיד משרד עו"ד ונוטריון

מעת התוכנית הלאומית לסיוע לניצולי שואה, בשנת 2014, לכל הפחות הזכויות שוות מבחינת הפיצוי בין מקבלי הפיצוי במשרד האוצר הישראלי לגרומים הגרמניים.