רות

דור שני לניצולת שואה

אימי ניצולת שואה נפטרה לפני שנתיים קיבלה רנטה כל השנים. מדוע אנו הדור השני הסובלים מבעיות שונות..שהועברו אלינו בגנים וגם מלחיות ליד אם ניצולת שואה עם כל המשתמע..לא מוכרים גם לקבלת פיצוי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

רות שלום, על פי חוק זכויות ניצול השואה לתגמולים אינן עוברות בירושה. מה בכל זאת קיים? ישנה אפשרות לקבל תמיכה נפשית מעמותות שונות. באם אמך לא תבעה את זכויותיה, ככל שהן קיימות, מהמוסד לביטוח סוציאלי הגרמני, יורשיה יכולים לעמוד על זכויותיה. ככל שמי מתביעותיה של אמך לא התבררו עד ליום מותה, והיו תלויות ועומדות- היורשים יוכלו לעמוד עליהן באותה ערכאה.