יואל הראל

האם אפשרי רענון הוראות ועדת שני לכיוון פתרון הפער של למעלה מ-50 שנה בין חוק השילומים לבין ועדת דורנר שבעקבותיה באו תקנות ועדת שני?

החובה הנוכחית להוכחת קיימות של השפעת שנות השואה של ילדים אז בין 2 ל-7 שנות חיים על הבריאות של בני 80 ומעלה היום במקום הריבון המיוצג ע''י זכויות ניצולי השואה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

הראל שלום, וועדת שני באה להקל ולקבוע תבחינים מסוימים המאפשרים הכרה בצורה יחסית קלה בפגיעות מסוימות שמקורן ברדיפות הנאים ועוזריהם. האמור בדו"ח שני בא רק להקל והשאיר לכל אדם את היכולת להוכיח כי נזק אחר שנגרם לו מקורו הוא באותן הרדיפות. תיקון ומתן הזכויות בתקופת הזמן עד דו"ח שני תיתכן רק באמצעות חקיקה בישראל. מי ייתן והדבר יקרה במהרה.