חיים

קיזוז מקצבת הזקנה ברוטו במקום מהנטו

אני בן 75 מקבל קצבת נכי רדיפות הנאצים (+ הגדלה בגין שאין לי הכנסות אחרות), וקצבת זקנה מביטוח לאומי, מקצבת הזקנה של ביטוח לאומי מקזזים לי כמה מאות שקלים בגין סיעוד. אלא שמקצבת נכי רדיפות הנאצים לא מתחשבים בכך שמורידים לי כסף בגין סיעוד מקצבת הזקנה, ומקזזים לי את קצבת הזקנה מביטוח לאומי שאני מקבל ברוטו. לדוג' : אני מקבל מביטוח לאומי כ 2800 ש"ח ברוטו, מזה יורד לי כ- 300 ש"ח בגין סיעוד, כך שנטו אני מקבל מביטוח לאומי רק 2500 ש"ח, אלא שהאוצר מקזז לי מקצבת נכי רדיפות הנאצים את כל ה 2800 ש"ח למרות שבפועל אני לא מקבל אותם. האם זה חוקי? מדוע זה כך? מה ניתן לעשות על מנת שלא יקוזז החלק שאני משלם בגין סיעוד? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

מבחן ההכנסה הוא אכן מהכנסה ברוטו ולא נטו. ככל שהקיזוז נכון, אז החישוב הוא בסדר.