ניב

קיצבת שאירים למקבלי רנטה מצרפת

שלום, אבי היה ניצול שואה, שקיבל בכל חודש רנטה מצרפת. לאחרונה הוא נפטר. האם אימי זכאית לרנטה/קיצבת שאירים כלשהיא מצרפת?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

שלום, למיטב הבנתי אין זכאות להמשך תגמולים מצרפת, אולם בהחלט ייתכן שאמך תוכל לקבל תגמולים מאת הרשות לזכויות ניצולי השואה שבמשרד האוצר. אציין שבסוגיה זו במהלך השנה התקבל פסק דין בבית המשפט העליון ולאחריו אף חוקק חוק מרחיב בנושא וכי באחרונה משרדי הגיש בגץ בנושא זה, בשמן של מספר אלמנות, אותן החוק החדש הותיר כלא זכאיות.

ניב

תודה רבה. פניתי לרשות לזכויות ניצולי שואה במשרד האוצר לבירור והם טענו שלא מגיעה קיצבת שארים בגלל שהוא לא קיבל רנטה ממשרד האוצר. האם יש מה לעשות בעניין? תודה.