חן

זכויות יורשים ברנטה

שלום רב, חמי ז"ל שהיה ניצול שואה, היה מקבל רנטה חודשית מגרמניה בסך של כ- 500 יורו. הוא סיפר לנו כי הוא קנה את הרנטה לפני כעשרים שנה בסך של כ- 900 שקלים. הוא גם סיפר לנו כי בעת פטירתו יורשיו יהיו זכאים למחצית מהקרן ששילם. חמי נפטר לפני כחודשיים ונכון להיום הבנק נתן הוראה להחזרת הרנטה ששולמה מיום פיטרתו לגרמניה. שאלתי היא האם מה שחמי מספר נכון ואם כן כיצד עלינו לממש זאת. כמו כן רציתי לדעת האם הפיצוי החד פעמי של 2,000 יורו יעבור ליורשים או שלאור פטירתו של חמי זכאותו פגה. את המסמכים הגשנו לפני פטירתו. תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

חן שלום, האינדיקציות שנתת אינן מספקות, אך נראה כי מדובר ברנטה מטעם הביטוח בסוציאלי הגרמני, ע"פ האמנה לבטחון סוציאלי ישראל-מערב גרמניה. באם אמך עדיין בחיים ומדובר אכן ברנטה זו, אז באם אימך בחיים היא זכאית להמשיך לקבל מדי חודש 60% מהרנטה שקיבל אביך. אציין כי רנטה זו היתה פתוחה לא רק לניצולי שואה, וכי לא ידוע לי על החזר של מחצית הקרן ליורשים. ההחזר של התגמולים ממועד פטירת אביך נעשה על פי דין. התגמולים הם עד למועד הפטירה. ככלל, תביעת ניצול שואה אשר לא הסתיים הבירור בה עד למותו, באם לאחר מותו יתברר כי הגיעות לו הזכויות, יהיו זכאים לרשת את זכויותיו יורשיו החוקיים, עד ליום מותו.