נועם

בירור הגדרת ניצול שואה

שלום, אבי יליד גרמניה 1926. חי בליטא החל מגיל 3 ועד סוף אוגוסט 1939. הוא מקבל תשלום חודשי מגרמניה בגלל אובדן השכלה - האם הוא נחשב לניצול שואה לשם קבלת הטבות נוספות? ואם כן, לאלו הטבות הוא זכאי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

שלום, ע"פ הנתונים העולים בשאלתך, יש מקום להבין את הסטאטוס שלו הן ברשות לזכויות ניצולי השואה והן למול ועידת התביעות. חשוב להכיר כי אף אחד מהגופים הללו לא נותן סטאטוס בשם "ניצול שואה", וכי שם הסטאטוס הניתן הוא "נרדף לפי חוק נכי רדיפות הנאצים" או לחלופין מוכר לפי קרן כזו או אחרת".