אנה

פיצויים חד פעמיים למי שאין בידיו מסמכים

האם ניתן לתבוע פיצויים חד"פ מגרמניה ללא מסמכים המעידים על היות האדם באבקואציה? (עקב הבריחה המתמדת מסמכיה של האישה לא עמה כעט). ואם כן, אילו הוכחות היא צריכה? בברכה, אנה ליטוס.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

אנה שלום, וועידת התביעות היא די ליבראלית בענין הראיות שיש להוסיף בכדי להוכיח תביעה, וזאת מהטעם שקיים קושי ראייתי מובנה בטיפול בהוכחת נרדפות וקורות אדם בעת השואה. וועידת התביעות מאד קפדנית, וטוב שכך, בעניין ראיות המוכיחות אזרחותו וקיומו של כל תובע הפונה אליה. הטעם לכך הוא מעילה אשר בוצעה בעבר בגוף זה על ידי אנשים חסרי מצפון ומוסר.