אודליה

האם אמי מוגדרת כניצולת שואה?

שלום רב, משפחתה של אמי חייתה בלודג' בפולין, עם בוא הגרמנים ברחו הוריה ושני אחיה (שנפטרו במנוסה מרעב). במהלך שנות המלחמה נדדו ההורים וכשנתפסו הם נשלחו למחנה עבודה בבריה"מ, שם נולדה אמי בשנת 1944. המשפחה עלתה לארץ באוניית מעפילים בשנת 1950. ההורים שאבדו את כל משפחתם, סרבו לקבל כסף מגרמניה. האם אמי מוגדרת כניצולת שואה? האם היא זכאית לקבל משהו? לתשובתך אודה.

עו"ד שרית ג'ינר

אודליה שלום בהמשך לשאלתך, ועל מנת לתת לך מענה יותר מדוייק, אשמח לדעת היכן בדיוק נולדה אימך (באיזו מדינה ועיר)? בכבוד רב, עו"ד שרית ג'ינר משרד עו"ד דוד ידיד

אודליה

אמי מספרת שאמה אמרה לה שהיא נולדה תוך כדי בריחה בעיירה ששמה הוא "באזרקוגאן" באוזבקיסטאן. אנחנו לא מצאנו עיירה כזו. וגם אין לנו כל תיעוד/מסמכים היות והם עלו לארץ ללא כל ציוד. אודליה

עו"ד שרית ג'ינר

אודליה, שוב שלום. לאוזבקיסטן הגיעו ניצולי שואה שברחו מהתופת מזרחה. אוזבקיסטן לא הייתה כבושה על ידי הגרמנים, וסביר להניח שהסבתא ברחה מרוסיה ביוני 1941, עם פרוץ הלחימה בין בריה"מ לגרמניה. כלומר, ההיסטוריה מלמדת שמי שעוד הספיק לברוח משם, ברח כנראה ב-1941. קרי, הסבתא התעברה- כנראה באוזבקיסטן- באזור שאינו כבוש. לפי נתונים אלו- אימך אינה זכאית לפיצוי. בכבוד רב, עו"ד שרית ג'ינר משרד עו"ד דוד ידיד